Jean-Marie Dedecker ontkent zichzelf

door The Vremde Mirror

‘Al jaren gonzen er theorieën dat ik zou bestaan. Wel, toon mij de bewijzen,’ haalt een strijdlustige Jean-Marie Dedecker uit.

‘Ik ben een te belangrijke thematiek om zomaar over te laten aan religieuze hysterici voor wie elk middel geoorloofd is om te kunnen geloven in mij. Laatst dichtte men mij nul onderbouwde opiniestukken in Knack toe. Een kind kon zien dat dit een hoax was. Zo ver gaat het dus.’

‘Ik heb met Ulla Werbrouck goud behaald in Atlanta. Ik heb met Gella Vandecaveye de grootste judosuccessen geboekt. Ik heb zwarte sneeuw gezien en ik ben weer opgestaan. Niemand kreeg me klein. Wat dit te maken heeft met mijn betoog, ik weet het niet, maar het is wel zo.’

Dedecker: ‘Ik zal het anders zeggen. Ik was judocoach en ben nu burgemeester. Ik ben onafhankelijk en sta op een N-VA-lijst. Ik strooi met valse argumenten en toch geloven de mensen mij. Dat reikt verder dan het menselijke handelingsvermogen.’

‘De vrijdenker Jean-Marie Dedecker zei ooit eens: ‘Bestaat God? Ik denk het niet.’ Wel ik sluit me daar volledig bij aan. Een wijs man, die Dedecker,’ besluit Dedecker.