Kevin De Bruyne kiest voor carrière als tussenpersoon

door The Vremde Mirror

Kevin De Bruyne verbreekt zijn contract bij Manchester City en gaat per direct aan de slag als tussenpersoon. ‘Het is altijd mijn grote kinderdroom geweest om tussenpersoon te worden. En als die kans zich voordoet, moet je niet twijfelen.’

© Wikimedia Commons

‘Ik voel dat ik klaar ben voor een nieuwe uitdaging. Als voetballer kon ik nog moeilijk groeien. Het is verleidelijk om te blijven doen waar je goed in bent. Maar achteraf komt dan de spijt. Heb ik er alles wel uitgehaald? Die fout wil ik niet maken.’

‘Daarom is het tijd voor een nieuwe fase in mijn leven,’ stelt De Bruyne. ‘Tijd om de vruchten te plukken van het harde werk de afgelopen jaren. Tijd voor een stap hogerop.’

‘De tussenpersoonsector is een bloeiende branche in volle ontwikkeling,’ licht hij zijn keuze toe. ‘Oké, het is een stap in het onbekende. Maar dat maakt het leven boeiend. Ik ga mezelf moeten vernieuwen wat goed is voor mijn algemene ontwikkeling.’

‘Ik ga daar niet flauw over doen: het financiële aspect heeft meegespeeld. Maar ik moet aan mijn gezin denken. Ik wil niet dat het iets tekortkomt. En ook persoonlijk: nu heb ik weer toekomstperspectief. Je wilt je carrière toch niet eindigen als voetballer?’

De Bruyne denkt dat hij snel een werkgever zal vinden. ‘Ik denk dat ik inmiddels mijn strepen wel heb verdiend in het middenveld. In België ligt de situatie momenteel even wat moeilijker. Maar het buitenland behoort zeker tot de opties.’