Canvas pakt uit met ‘Hanne maakt nodeloos een programma over zichzelf’

door The Vremde Mirror

Vanaf vanavond twaalf weken lang op Canvas: ‘Hanne maakt nodeloos een programma over zichzelf’. Het concept is bijzonder eenvoudig: VRT-journaalanker Hanne Decoutere die wordt gevolgd terwijl ze werkt aan een nodeloos programma over zichzelf.

Een klein jaar geleden begon Hanne Decoutere aan een meeslepend avontuur. Ze wou haar meisjesdroom waarmaken: nodeloos een televisieprogramma maken over zichzelf.

‘Het was al een zeer intens jaar. Bij nodeloos een programma maken over jezelf komt meer kijken dan mensen denken,’ vertelt Decoutere. ‘Mentale moeheid, onzekerheden, stress, je leert jezelf beter kennen. ‘Hanne maakt nodeloos een programma over zichzelf’ brengt het traject dat ik het voorbije jaar heb afgelegd zeer goed in beeld.’

Twaalf afleveringen waarin Decoutere werkt aan een nodeloos programma over zichzelf met als finaal doel de ontknoping te zien in alle Kinepolis-zalen: slaagt Hanne Decoutere erin om nodeloos een programma over zichzelf te maken?

‘Gelukkig word ik professioneel begeleid door Ruben Van Gucht, Thomas Vanderveken en Maarten Vangramberen,’ aldus Decoutere. ‘De insteek van het programma houd ik nog even voor mezelf en wordt in ‘Hanne maakt nodeloos een programma over zichzelf’ gaandeweg duidelijk.’

‘Spannend is het zeker. Maak ik niet per ongeluk een relevant programma? Hoe gaan mensen reageren? Zullen ze me geen aandachtshoer vinden? Het is een indrukwekkende en veeleisende uitdaging. Ik mag niet vergeten aan mezelf te denken.’