Niet-roker begint te roken om aan te tonen dat rookpreventie niet werkt

door The Vremde Mirror

Michel heeft 54 jaar nooit een sigaret gerookt tot hij een antirookcampagne zag. Van de weeromstuit begon hij de ene sigaret na de andere te paffen. ‘Zie je, rookpreventie werkt niet.’

© Wikimedia Commons

‘Ik geloofde niet dat antirookcampagnes werken. Om te bewijzen dat deze betutteling een averechts effect heeft, moest ik roken. En nu kan ik niet stoppen. Oh zie, ik steek weer een sigaret op en nog een en nog een en nog een. Bewezen: preventiecampagnes zijn verloren geld.’

‘Ik ben altijd een vrijdenker geweest,’ geeft Michel toe. ‘Ik laat mij niet zomaar door de overheid indoctrineren en dicteren wat ik wel en niet mag. Ik blijf te allen tijde kritische vragen stellen. Roken is ongezond, maar is het dat ook?’

‘Dat linkse wetenschappers in de vooringenomen media zich gretig scharen achter deze antirookpropaganda maakt me extra wantrouwig. Wat zit hierachter? Ja, je krijgt van sigaretten kanker, maar dat wil nog niet zeggen dat je van sigaretten kanker krijgt.’

Is Michel zelf geen longarts? ‘Ik word dagelijks met de vreselijke gevolgen van roken geconfronteerd. Hallucinant dat tabak nog verkocht wordt. En wat doet de overheid? Niets. Ze zou de mensen toch kunnen waarschuwen voor de gezondheidsrisico’s?’