Linkse indoctrinatie? Leraar geschiedenis overtuigd dat Holocaust plaatsvond

door The Vremde Mirror

Een leraar geschiedenis uit het Sint-Gabriëlcollege te Boechout is in opspraak gekomen toen hij in een van zijn lessen bevestigde dat de Holocaust plaatsvond. De school heeft hem berispt, maar niet ontslagen.

Het was een leerling van het Sint-Gabriëlcollege die op Instagram de bal aan het rollen bracht. ‘Linkse indoctrinatie in de praktijk. Leraar X. gaat er gemakshalve van uit dat de Holocaust een feit is en niet zijn politiek-correcte mening. Stop dit machtsmisbruik! Stop deze verderfelijke manipulatie van onschuldige kinderbreinen!’

In een persbericht laat de school weten verveeld te zitten met de zaak. ‘Uiteraard keuren wij het brainwashen van leerlingen niet goed. Lessen dienen niet om je eigen ideeëngoed te verkondigen. En het is duidelijk dat leraar X. zijn mening probeerde op te dringen. Het is niet aan hem om Hitler eenzijdig af te schilderen als massamoordenaar. Zulke uitingen behoren tot de privésfeer.’

‘Een leraar hoort politiek neutraal te blijven,’ gaat de school verder. ‘We kunnen door zijn stellingname zeggen dat leraar X. niet op N-VA of Vlaams Belang stemt. Dit neigt naar stemadvies. Dat kan niet.’

‘We hebben een pittig gesprek gehad. Leraar X. bezoedelt het imago van onze school, maar had het moeilijk thuis en toont nu berouw. Hij belooft in de toekomst nooit nog aan recuperatie te doen van historische figuren. En te zijner verdediging: leraar X. liet altijd in het midden of hij de Holocaust een goede zaak vindt of niet.’