Medellin houdt historische rondleiding in Antwerpen

door The Vremde Mirror

De Colombiaanse stad Medellin wil inwoners de kans geven kennis te maken met het verleden van de stad. Medellin organiseert daarom deze zomer historische rondleidingen in Antwerpen.

© Wikimedia Commons

Een brochure van de toeristische dienst van Medellin beschrijft de hele tocht. ‘Startplaats is Medellin. We duiken onder in een container, omdat dit nu eenmaal de gemakkelijkste manier is om Antwerpen te bereiken.’

‘In de Antwerpse haven is het tijd voor een eerste nostalgisch momentje. Daar kopen de deelnemers een douanier om. Benieuwd of dit lukt zonder moeite.’

‘Een gids leidt rond, maar dat wil niet zeggen dat er geen mogelijkheid is tot interactie met de omgeving. De deelnemers zijn getuige van een bomauto die ontploft, ze raken zwaargewond bij een granaataanval, ze belanden in een vuurgevecht tussen rivaliserende bendes en voor de waaghalzen is er tussendoor een yogasessie gepland.’

‘Als eindpunt degusteren we in ’t Fornuis verschillende drugssoorten onder begeleiding van de lokale havenschepen. Totaalbeleving staat kortom centraal. Het zal voor velen als thuiskomen aanvoelen zonder ooit eerder in Antwerpen te zijn geweest.’

Voor burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) de bevestiging dat de ‘War on Drugs’ werkt. ‘We zien nieuwe soorten van toerisme ontstaan die zich zonder desastreus drugsbeleid nooit hadden kunnen ontwikkelen.’