Het 49-puntenplan

door The Vremde Mirror

Wij trekken op 26 mei naar de kiezer, dat bent u, met een 49-puntenplan waarin we onze belangrijkste standpunten verduidelijken. Dat 49-puntenplan leest u hier.

1. Opdoeken van onnozelegrafiekjesdiensten van politieke partijen. De niet langer te besteden partijdotatie wordt geïnvesteerd in VRT-teletekst. De resterende 5,5 miljoen euro gaat naar initiatiecursussen begrijpend lezen voor mensen met een politiek ambt.

2. Verbod op rituele hoofddoekendebatten.

3. De mening van pakweg een kerkjurist over pakweg het klimaat doet er net zo toe als de mening van pakweg een klimaatwetenschapper over pakweg kerkelijk recht. Het komt ons voor dat het ene geval iets minder hypothetisch is dan het andere, raar.

4. Altijd groen licht voor fietsers.

5. Altijd meewind voor fietsers. Voor automobilisten ook.

6. Verhogen van mentale leeftijd naar 6 jaar om staatssecretaris voor Asiel en Migratie te mogen worden.

7. Iedereen heeft het moeilijk. Hooikoortspatiënten het moeilijkst. En mensen die een hooikoortspatiënt kennen nog moeilijker.

8. De staat betaalt astmamedicatie voor kinderen niet langer terug. Longmedicijnen worden voortaan volledig bekostigd door mensen met een salariswagen.

9. Het volk heeft altijd gelijk. Populisten nooit.

10. Iets over de Brexit.

11. Vrij te bepalen standpunt op voorwaarde dat het niet over de Brexit gaat.

12. Wie per jaar meer dan duizend kilometer met de auto aflegt, moet een keer per jaar een glas met vocht afkomstig van de bovenlip van Jean-Marie Dedecker leegdrinken.

13. Gratis psychologische hulp voor kerkjuristen.

14. Mensen die zich beknot voelen in hun vrije meningsuiting, omdat er iemand met argumenten hun achterlijk betoog weerlegt, worden een week naar Noord-Korea gezonden. (kleine lettertjes: ze moeten zelf de weg naar huis vinden)

15. De Giro d’Italia (dat is een wielerwedstrijd) komt voor een derde in handen van Renaat Schotte, een derde in handen van José De Cauwer en een derde in handen van Mark Uytterhoeven.

16. Ons onderwijs is zo belangrijk dat media Wouter Duyck als expert opvoeren. Geen standpunt, gewoon een vaststelling.

17. Zie 27.

18. Je mond houden over een onderwerp waar je niks van weet, heet niet langer zelfcensuur, maar zelfkennis.

19. Geen mening over senioren die tijdens het invullen van Zweedse puzzels, achteloos alsof er niets aan de hand is, heimelijk de oplossingen raadplegen.

20. Invoering van de 30-urenweek. De wet bepaalt dat de acht vrijgekomen uren ingevuld worden met: sport, linkse artistieke en creatieve uitspattingen, autonoom denken, boekjes lezen of helemaal niets. Voor de rest geen restricties, afgezien van het feit dat zitten op een paard niet geldt als sport. Maar dat spreekt wellicht voor zich.

21. Premie voor wie mensen met rust laat, tenzij ze daar niet om hebben gevraagd.

22. Premie voor mensen die zonder morren hun belastingen betalen.

23. Premie voor mensen die een premie aanvragen om kans te maken op een premie.

24. Premie voor politici en partijen die in verkiezingstijd niet uitpakken met onnozele beloftes.

25. Over 24. Geslaagd grapje, vinden we zelf.

26. Mensen die hun werk niet graag doen mogen vroeger op pensioen dan mensen die hun werk wel graag doen.

27. Zie 48.

28. Satirici worden vorstelijk gesubsidieerd, omdat zij en alleen zij de ondergewaardeerde rol op zich nemen om de samenleving in innerlijk conflict te laten treden met zichzelf. Met welk geld? Er komen strenge boetes voor zelfbediening.

29. Al wie niet dagelijks tweet wat voor laaghartige en nietsontziende beul Nicholas Maduro is, is een communist.

30. Gelden ook als uitingen van communisme: het openbaar vervoer nemen, op citytrip gaan naar Zelzate, tegen fijnstof zijn, een gat in de begroting van €8.500.000.000 bekritiseren en op citytrip gaan naar Zelzate met het openbaar vervoer.

31. Uitingen van communisme worden beloond met extra rantsoenbonnen.

32. Het is nooit de schuld van Theo Francken.

33. Erbarmen voor mensen die zelf geen erbarmen kennen, tenzij uitsluitend met zichzelf.

34. Het is toegelaten om een park te betreden zonder hond.

35. Wie zich een nieuwe televisie aanschaft, betaalt voortaan een debiliteitstaks.

36. Met de opbrengsten van de debiliteitstaks worden in het hele land billboards geplaatst met daarop de tweets van Rik Torfs. (bij wijze van bewustwording, naar analogie met de beelden van verrotte longen gebruikt in antirookcampagnes)

37. Wat moet er nog anders? Eens denken. O ja, dat we dit bijna vergaten, mensen die het vliegtuig nemen hoeven geen onversaagde tweets te versturen waarin ze als een ware bad ass stellen zich niet schuldig te voelen over hun vliegtrip.

38. De Afspraak wordt een doorlopende talkshow op een afzonderlijk VRT-net met aan tafel Rik Torfs, Mia Doornaert en Jan Segers. Bang om iets te missen? Geen probleem, de gasten herhalen zichzelf constant.

39. Na een poosje hierover te peinzen: we zijn voorstander van een aanstellerijtaks.

40. Met de opbrengst van de aanstellerijtaks houden we Eva Daeleman in leven zonder dat ze uit financiële noodzaak een boek schrijft.

41. Mensen die nood hebben aan een babbel over kernenergie zijn ook mensen. Luister, knik begripvol, zoek naar de onderliggende problematiek, maar nodig ze niet uit in je talkshow.

42. Werk in de privé voor mensen in de politiek die in de privé meer kunnen verdienen.

43. Het niet langer bij wet verplichten om over alles een mening te hebben.

44. Even uitblazen.

45. Het leger afschaffen. Om opiniestukken te neutraliseren heb je geen gevechtsvliegtuigen nodig, maar een schaar.

46. De oorzaak van een probleem niet verwarren met de oplossing van dat probleem. Probeer het zelf uit met de volgende begrippen: vrije markt en klimaatverandering.

47. Politici tweeten alleen nog over terreuraanslagen als het is om terreuraanslagen goed te keuren.

48. Onze inspiratie was op.

49. Einde.