Pauline heeft een jaar niet gejogd: ‘Uitgerust aan de start van de Antwerp 10 Miles’

door The Vremde Mirror

Pauline (24) is helemaal klaar om zondag te schitteren op de Antwerp 10 Miles. ‘Ik heb een jaar in functie geleefd van deze ene dag. Lukt het nu niet, dan nooit.’

‘Aan de voorbereiding kan het niet liggen,’ aldus Pauline. ‘Ik heb een heel jaar niet gejogd om zondag fris aan de start te verschijnen. Het was op de tanden bijten. Aan de verleiding weerstaan om je hardloopschoenen aan te trekken. Maar dan sprak ik mezelf streng toe. Pauline, je kunt onmogelijk het risico nemen om een blessure op te lopen. Of om zondag compleet uitgeput te starten.’

‘Met alleen niet joggen kom je er natuurlijk niet. Daarom heb ik afgelopen jaar noch gefietst noch gezwommen noch andere inspanningen verricht. Ook ben ik al een maand aan het carbo-loaden in functie van de 10 Miles. En drink ik gemineraliseerd water van 250 euro per liter dat mijn weerstand versterkt.’

‘Ik heb niets aan het toeval overgelaten,’ weet Pauline. ‘Ik heb mijn hele trainingsplan minutieus uitgevoerd. Aan een tijd denk ik niet. Maar gezien mijn moderne aanpak moet ik de 10 Miles in een uurtje kunnen voltooien.’

‘Vorig jaar jogde ik drie maanden lang elke week minstens één keer en toch moest ik na zes kilometer op een draagberrie afgevoerd worden. Dat gaat me dit jaar niet gebeuren!’

Pauline denkt al verder. ‘De voorbereiding was intens. Na zondag gaat de riem eraf. Even niet aan hardlopen denken. Maar onvermijdelijk zal het na een tijdje weer beginnen te kriebelen om me op een volgend doel te richten. Dat is de aard van het beestje.’