Belgische miljonair ongehavend na groene belastingtsunami in Panama

door The Vremde Mirror

Aan de Panamese kust kwam zaterdagmiddag een metershoge groene belastingtsunami op een Belgische miljonair af. Dat hij ongedeerd is, mag een wonder heten.

‘Ik zat midden in een groene belastingtsunami,’ getuigde de Belgische miljonair op de Panamese staatstelevisie. ‘Ik ben blij dat ik nog leef. Ik had er al veel van gehoord in De Tijd en op Facebook. Maar het blijft onwezenlijk om hier zelf het slachtoffer van te zijn.’

Wetenschappers beschrijven het fenomeen: ‘Een groene belastingtsunami is een recent meteorologisch verschijnsel dat vrijwel volledig te wijten valt aan de opwarming van de aarde, de ongelijkheid en het falen van de vrije markt om de klimaatverandering en de ongelijkheid te beteugelen.’

Volgens een lokale postbusrestaurateur was er zaterdagmiddag helemaal geen groene belastingtsunami. Drie bevriende miljonairs, met wie de Belgische miljonair op Panama toeft, daarentegen hadden hem nog zo gewaarschuwd om niet te gaan belastingontduiken op het moment dat er een groenbelastingtsunamialarm is afgekondigd.

Wetenschappers verklaren: ‘Meer dan angst voelen gewone mensen niet voor de groene belastingtsunami. Aanbidders en de grootste begunstigden van de vrije markt merken de groene belastingtsunami wel. Voor hen is die van op afstand ontzagwekkend, omdat ze met de neus op de feiten worden gedrukt dat het huidig economisch model niet volmaakt en zelfs achterhaald is.’

De wetenschappers besluiten positief: ‘Maar ook eens miljonairs in de groene belastingtsunami zitten, voelen zij er volstrekt niets van.’