Ivan Leko betaald om zwart geld te ontvangen

door The Vremde Mirror

Ivan Leko, voormalig trainer van Club Brugge, liet zich de afgelopen jaren betalen door verschillende makelaars om zwart geld te innen. Zijn woordvoerder Sven Ornelis spreekt van een georkestreerde hetze.

© Wikimedia Commons

‘Zoals een arts wordt betaald om mensen te genezen, een politicus om zakken te vullen en een huisjesmelker om huisjes te melken, zo wordt een voetbaltrainer betaald om zwart geld te ontvangen. Doe jij je werk soms gratis?’

Sven Ornelis legt het principe uit. ‘Bij het innen van zwart geld komen heel wat risico’s kijken. Het is illegaal, dus stel je jezelf kwetsbaar op. Logisch dat Ivan daar geld voor vraagt. Hij zou gek zijn mocht hij deze dienst voor niets aanbieden.’

Ornelis besluit: ‘Ivan bevestigt dat hij al zijn inkomsten uit het ontvangen van zwart geld heeft aangegeven. Ivan is geen fraudeur.’