Homans zet uitschuiver recht: ‘Niet elke vod is Belgische vlag’

door The Vremde Mirror

Nieuwbakken Vlaams minister-president Liesbeth Homans (N-VA) heeft spijt dat ze de Belgische vlag een vod heeft genoemd. ‘Niet elke vod is een Belgische vlag. Die nuance ontbrak. Mijn fout.’

Misprijzend. Zo noemt Homans haar uitspraak nu. ‘Veel Vlamingen hebben vodden. Maar dat niet wil zeggen dat al die vodden het uitzicht hebben van een Belgische vlag.’

‘Ik wekte de indruk dat een vod hetzelfde is als een Belgische vlag en tegelijk leek het alsof ik de Belgische vlag een functie toedichtte. Bij al wie dit als een belediging heeft opgevat, wens ik me te excuseren. Een grapje, zo zou ik me kunnen indekken, maar ik ga me niet lafjes verschuilen achter een gevoel voor humor dat ik niet heb.’

‘Ik heb het hart op de tong,’ zegt Homans, die diplomatischer belooft op te treden. ‘Ik ben nu Vlaams minister-president. Daar komen anders Belgische vlaggen van.’