Achterlijk kind steekt over wanneer dronken bestuurder door rood vlamt

door The Vremde Mirror

Gisteravond omstreeks 19.30 stak Alice (11) de straat over, zonder rekening te houden met dronken automobilisten die het rode licht negeren. Het slachtoffer, tijdelijk Vlaams parlementsvoorzitter Kris Van Dijck (1,42 promille), merkte noch het rode licht, noch Alice op. Het kind wordt volgende week begraven.

Van Dijck is erg aangedaan door de feiten. ‘Ik weet ook wel dat ik er niet aan kan doen dat een kind besluit de straat over te steken wanneer het groen is. Het is juist dan dat dronken automobilisten door het rood rijden. Dat moet elke weggebruiker weten. Door die jeugdige onbezonnenheid moet ik nu vervelende vragen beantwoorden. Dit had nooit mogen gebeuren.’

De steunbetuigingen voor Kris Van Dijck stromen vlot binnen. ‘De politieke correctheid is te ver doorgeslagen,’ vindt onderbuikcharmeur Sven Ornelis. ‘Ik hoor stemmen dat hij maar niet dronken had moeten rijden. Weet je, als dat domme kind niet overstak, spraken we hier nu niet over. Sommigen willen zelfs een verbod op met je zatte kloten achter het stuur kruipen. Verbied anders ineens om te leven.’

Volgens Rik Torfs, nog een vermaarde onderbuikcharmeur, zijn we helemaal krankzinnig geworden. ‘We zouden onze dierbare vrijheid om ladderzat een kind morsdood te rijden ondergeschikt maken aan de vrijheid om met overlevingskansen je in de openbare ruimte te begeven. Wat is onze samenleving moralistisch geworden, maar dat mag je weer niet zeggen.’