Vlaams Belang staakt onderhandelingen: ‘Racisme N-VA te selectief’

door The Vremde Mirror

Vlaams Belang doet niet meer mee aan de gesprekken over de vorming van een Vlaamse regering. ‘We raakten het met N-VA niet eens over de te discrimineren rassen,’ aldus Chris Janssens (Vlaams Belang).

‘Wij zijn als Vlaams Belang daar heel principieel in: wij maken geen onderscheid in ons racisme. Iedereen die niet blank is, mag het ontgelden. Heel eerlijk, heel transparant.’

‘N-VA kan moeilijk met ons gelijkheidsprincipe leven,’ duidt Janssens. ‘Vrouwen met een hoofddoek willen onderdrukken, maar negers met rust laten. Sorry, wat hebben die negers goed gedaan? Dit schept het beeld dat je als neger superieur bent ten opzichte van vrouwen met een hoofddoek. Is dat het signaal dat N-VA wil geven?’

‘Wij staan voor inclusief racisme. Nultolerantie voor alle inferieure bevolkingsgroepen. N-VA geeft voorkeursbehandelingen. Moslims niet oké. Syrische christenen wel oké. Op wat baseren ze zich in feite om deze opdeling te maken? Gevaarlijk ook. Dit is bron van onrust in onze samenleving. Niet ons racisme. Niet onze manier van aan politiek doen.’

‘Is Vlaams Belang nog wel een racistische partij?’ vraagt Theo Francken zich op Twitter af. ‘Een essentieel element van racisme is niet te begrijpen willekeur. Vlaams Belang maakt voortdurend onderscheid op basis van huidskleur. Is dat nog niet te begrijpen willekeur? Just wondering…’