Crombez kiest voor oppositieleiderschap in Rusland

door The Vremde Mirror

John Crombez stapt op als voorzitter van de sp.a en wordt oppositieleider in Rusland. ‘Ik moet aan mijn gezin en mijn gezondheid denken.’

© Wikimedia Commons

Crombez laat aan persagentschap Belga weten dat het voorzitterschap hem getekend heeft. ‘Onderschat dat niet, partijvoorzitter zijn van een partij in Vlaanderen die ettelijke procenten boven de kiesdrempel uittorent. Het is tijd om wat gas terug te nemen.’

Zijn transfer naar Rusland komt voor velen als een verrassing. ‘Het oppositieleiderschap in Rusland boeit me al langer. Ik beland in een prikkelende omgeving en geniet tegelijk van aanzienlijkere overlevingskansen. Ik heb een leeftijd bereikt dat mijn gezin en mijn gezondheid op de eerste plaats komen.’

‘Mijn leven wordt een stuk ongecompliceerder, wat niet wil zeggen dat ik plots minder ambitieus ben. Zorg is een thema waarop ik blijf hameren. De nazaten van voorgangers zeiden me dat de kwaliteit van Russische ziekenhuizen ondermaats is. Als eerste daad zal ik enkele ziekenhuizen bezoeken om de proef op de som te nemen.’