Bolsonaro pompt 10 miljoen euro in standbeeld Joke Schauvliege

door The Vremde Mirror

Midden in het voormalige Amazonewoud een standbeeld van ruim honderd meter hoog. Wie droomt er niet van zo vereeuwigd te worden? Het is een eer die de Evergemse Joke Schauvliege te beurt valt.

© Wikimedia Commons

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro erkent publiekelijk dat Schauvliege heel wat betekend heeft voor het nationale bosbeheer. ‘Zij is een grote inspirator en motivator om op ogenblikken dat de bomen niet willen vallen toch door te zetten.’

Het project van Bolsonaro kost tien miljoen euro. Joke Schauvliege reageert verbaasd. ‘Hout is geen duurzaam materiaal voor het geraamte. Bosbranden zijn heel effectief, versta me niet verkeerd, maar daardoor is er ook een permanent risico op brandgevaar.’

Is Schauvliege dan niet dankbaar? ‘O jawel, maar dat neemt niet weg dat dit project pure geldverspilling is. Voor dat bedrag kun je heel veel houthakkers betalen.’