De Tijd: ‘Ontbossing Amazonewoud fantastisch voor beleggers’

door The Vremde Mirror

Na een stagnerende economische groei lijkt de Braziliaanse economie zich eindelijk te herpakken. Dat vertellen onze neomarxistische broeders van De Tijd vandaag. Wij vatten hun juweeltje gemakshalve voor u samen.

Geweldig nieuws, mag ook weleens natuurlijk. De ontbossing in het Amazonewoud doet het beleggersvertrouwen groeien. De Braziliaanse regering besloot eerst het volledige woud uitsluitend te kappen, maar dat ging tergend traag. O, zo traag dat de beleggers hun geduld verloren alsmede hun nochtans onuitputtelijke geloof in de Braziliaanse regering.

Wat is er veranderd? De Braziliaanse regering heeft een tandje bijgestoken. De bomen met economisch rendabel hout worden gekapt, dat hout wordt geëxporteerd, onder meer op goedkope wijze naar Europa met veel dank aan een recent handelsverdrag. De andere bomen worden middels vlammen tot as herleid. Vele malen efficiënter!

Hoera, natuurlijk hoera. Moest dit echt zo lang duren eer Brazilië tot dit inzicht kwam? (Wij zijn nog altijd aan het parafraseren mensen, nvdr) Onthoud vooral dat het nieuwe gebied vele onuitgegeven kansen biedt. De bomen stonden in de weg voor mijnbouw, bedrijventerreinen en industriezones, wegen, veevoederteelt en veeteelt, nu gelukkig tot voor kort.

Is het werk af? Nee, bijlange niet. Aan dit tempo is het hele Amazonewoud pas begin oktober helemaal vernietigd. Om maar te zeggen hoeveel economische groei Brazilië de jongste jaren heeft laten liggen!

De wereldverbeteraars van De Tijd besluiten met een gouden beleggingstip. Aandelen van houtmagnaat Bolsonaron doen het naar verluidt bijzonder goed. Doe er uw voordeel mee.