‘Mijn nichtje wil een zeilboot. Wil dat zeggen dat zij gelooft in de klimaathype?’

door The Vremde Mirror

Onze voltallige eenmansredactie ontvangt geregeld vragen over de meest uiteenlopende kwesties. Helaas ontbreekt doorgaans de zin om te antwoorden. Dat kan beter. Daarom beantwoorden we publiekelijk de lezersvraag van Rik*.

© Wikimedia Commons

Riks dilemma

Wijze mensen van The Vremde Mirror,

Ik weet niet goed wie anders dan jullie deze heikele en vooral persoonlijke kwestie kan helpen oplossen in alle discretie, waarvoor nu reeds dank. Het heeft me aardig wat tijd en moeite gekost om me tot jullie te richten. De schaamte, de ontkenning… Maar ja, het is waar, mijn nichtje Shirley wil een zeilboot.

Moet ik wat over Shirley vertellen? Ze is zeventien. Ik heb haar nog nooit De Standaard zien lezen, kortom een kind om van te houden. Oké, niet op priesters wijze, maar ik heb het beste met haar voor. Dan zou het o zo pijnlijk zijn dat ze aan de door de politieke-correcte wetenschap ingefluisterde klimaathype zelfs maar het geringste belang hecht.

Had ik het moeten zien aankomen? Hoe kon ik het? Ze is geen vegetariër, ze terroriseert de wijk met haar brommertje en ze vindt Anuna een slet. Bovendien weet ik van haar ma dat ze op Vlaams Belang zou stemmen, waaruit blijkt dat ze zich niet laat manipuleren door hatelijke leugens en er eigen ideeën op nahoudt.

Ik had dus goede hoop dat ze zelf een mening over de vermeende temperatuurstijging zou vormen, in plaats van de wetenschap na te praten. Dat dit vrijgevochten kind nu een zeilboot eist, doet me twijfelen. Dat begrijpen jullie.

Daarom mijn volgende vragen: was ik te naïef en wat nu?

Met bevreesde groet,

Rik

Ons antwoord

Verbreek stante pede elk contact. U kunt nooit voorzichtig genoeg zijn. U hebt haar vaak genoeg gewaarschuwd, u hoeft zichzelf niets te verwijten, dat weten we nu toevallig.

* Rik is zijn echte naam.