Reynders: ‘Vacature eurocommissaris gevonden op website VDAB’

door The Vremde Mirror

Didier Reynders wordt de volgende Belgische Eurocommissaris. Zijn critici spreken van zelfbediening en postjesbeheer. Reynders ontkent: ‘Ik heb de vacature gevonden op de site van de VDAB.’

© Wikimedia Commons

‘Ik ben momenteel informateur en vicepremier, maar dat alleen is niet veel soeps,’ aldus Reynders. ‘En dus zocht ik op de VDAB-site naar een nieuwe uitdaging in een boeiende branche met onbegrensde doorgroeimogelijkheden. En kijk, het is politiek geworden.’

‘Iedereen heeft de kans gehad om te solliciteren, ik ben niet bevoordeeld,’ benadrukt hij. ‘Dat ik nu toevallig geïnformeerd was welke nachtelijke tien minuten de vacature online zou staan, bewijst dat ik over een solide netwerk beschik.’

Dat hij als enige een kandidatuur indiende, wil niet zeggen dat hij meteen de job kreeg. ‘Ik heb het hele sollicitatieproces moeten doorlopen, hoor. Motivatiebrief, cv, op gesprek gaan bij de premier. Enfin, ik ontving hem. Ik zei dat hij en de MR van mij geen last zouden hebben als ik eurocommissaris ben. Ik zei niet dat ik hem zou tergen mocht ik het mandaat niet krijgen. Maar Charles kan een bijzonder intelligent man zijn.’

Wat volgens Reynders uiteindelijk de doorslag gaf? ‘Dat ik op de vraag of ik pis gooien op kinderen netjes vind stellig en onvoorwaardelijk ‘nee’ heb geantwoord. En dat ik niet Kris Peeters heet.’