Abdul betaalt netjes belastingen om Facebookcampagnes Vlaams Belang te financieren

door The Vremde Mirror

Abdul ontvluchtte twee jaar geleden Irak en belandde in ons land waar hij na een tijdje erkend werd als vluchteling. Nu betaalt hij belastingen om de Facebookcampagnes van Vlaams Belang te financieren.

Doorsnee Facebookadvertentie van Vlaams Belang, maar dan de leugens geblurd.

Abduls verhaal is een verhaal van volharding, een verhaal van ontroering, maar ook een verhaal van hoop.

Toen Abdul 24 was, werd zijn huis gebombardeerd en vluchtte hij uit Irak. Hij verloor vrouw en zoon. Abdul vertrok haveloos uit Irak. Via Turkije, de Balkan, Oostenrijk en Duitsland kwam hij aan in België, waar hij vorig jaar in een opvangcentrum belandde.

Vanaf dan. Asielaanvraag die behandeld wordt, wachttijd doorlopen, na drie maanden erkend worden als vluchteling, hervestigd worden in een lokaal opvanginitiatief, binnen de zes maanden een eigen huis moeten vinden, ondertussen de taal leren, vertrouwd raken met de nieuwe omgeving, verdriet en heimwee verbijten, altijd lachen, opleidingen volgen, werk zoeken en toenadering tot de lokale bevolking, waarbij het eerste iets evidenter blijkt dan het tweede, werk vinden. Voor het eerst in België belastingen betalen.

Niet meer dan terecht glimt Abdul nu trots: ‘Mijn integratie is voltooid. Met mijn belastinggeld betaalt Vlaams Belang Facebookcampagnes die vertellen dat ik terug naar mijn land moet.’