Antwerpse politie vindt granaat in lading cocaïne

door The Vremde Mirror

In een vrachtwagen die coke vervoert, trof de Antwerpse politie gisteren een granaat aan. De vondst doet de vraag rijzen of ladingen cocaïne beter gecontroleerd moeten worden.

© Wikimedia Commons

De Antwerpse politie reageert op Facebook vol lof over het eigen optreden. ‘Tijdens een verkeerscontrole hielden we een cocaïnecamion tegen. Routineus naar de papieren van de chauffeur gevraagd. Alles in orde, normaal gezien mag die dan doorrijden. Dat was buiten agent Luc gerekend, die in een ongewoon oplettende bui was en de lading cocaïne wilde doorzoeken. En ja hoor, prijs! Een granaat.’

Het gebeurt almaar vaker dat levensmiddelen als dekmantel dienen om oorlogsmateriaal van de haven naar de binnenstad te vervoeren. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft al strengere controles van de gangbare drugstransporten aangekondigd.

De lokale drugsmaffia reageert ontdaan. ‘Dit zijn enkelingen die de boel verzieken voor de reguliere drugskoeriers. Wij vrezen oponthoud, ontevreden klanten en lagere winsten. Zo dwing je onze mensen tot criminele praktijken om er nog wat aan over te houden.’

De drugsmaffia dreigt er daarom mee om een week en desnoods langer geen drugs af te leveren aan het Antwerpse stadhuis.