‘Bij de volgende verkiezingen kunnen mensen stemmen op hun favoriete voetbalploeg’

door The Vremde Mirror

De nieuwe Vlaamse regering mag dan wel de opkomstplicht afschaffen, ze wil alles in het werk stellen om zoveel mogelijk burgers naar de stembus te lokken. Daarom kunnen mensen bij de Vlaamse verkiezingen vanaf 2024 stemmen op hun favoriete voetbalclub.

© Wikimedia Commons

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) legt uit: ‘Door de opkomstplicht af te schaffen worden vrouwelijke politici bevoordeeld. Dat is onrechtvaardig ten aanzien van mannelijke politici. Een naargeestig neveneffect dat we herstellen door alle voetbalclubs uit 1A te laten deelnemen aan de verkiezingen.’

‘Mooi meegenomen is dat we het argument onderuithalen dat we met de afschaffing van de opkomstplicht kiezers van Vlaams Belang viseren. Zij zullen nu zeker opdagen.’

‘Nog maar een begin,’ aldus Jambon. ‘Indien dit experiment slaagt, kunnen mensen in de toekomst ook op hun favoriete soap, lievelingsaflevering van F.C. De Kampioenen en favoriete single van Niels Destadsbader stemmen. Zo draagt ons kiessysteem bij aan de versterking van de Vlaamse identiteit.’

Vanavond is Zuhal Demir (N-VA) in Extra Time te gast. Ook zijn vroeger op de avond Frank Boeckx (Anderlecht) en Didier Lamkel Zé (Antwerp) te zien in Terzake voor een debat over de onuitroeibare infantilisering van de politiek en wat er tegen te doen.