Genie praat vriendin denkbeeldige ziekte aan en bedenkt onbetaalbaar medicijn, zij start crowdfunding

door The Vremde Mirror

Nadat Jens (29) vriendin Ellen (30) een denkbeeldige ziekte aanpraatte, voelde hij zich ook verplicht een medicijn te ontwikkelen. Helaas peperduur en dus hoopt Ellen 500.000 euro via een crowdfunding op te halen zodat volledige genezing gegarandeerd is.

Dit lijken gewone vitaminen, in realiteit zijn dit de pillen die Ellen zullen genezen.

‘Het begon eigenlijk heel onschuldig,’ vertelt Jens. ‘Ik wilde Ellen in bed krijgen, maar ze wilde niet. Dus vroeg ik haar of ze toch niet aan tricheritis lijdt, een ziekte waarbij patiënten het omgekeerde zeggen van wat ze denken zonder er enige controle over te hebben.’

‘Dat kwam wel binnen,’ geeft Ellen toe. ‘Ik had nog nooit van de ziekte gehoord en kon me wel in het ziektebeeld herkennen. Jens zei dat het een grap was. Dat was natuurlijk om mij kalm te krijgen. Heel lief, maar ik heb liever dat hij de waarheid vertelt.’

‘Natuurlijk voelde ik me schuldig en wilde ik alles in het werk stellen om het goed te maken,’ vult Jens aan. ‘Er zat dus niets anders op dan zelf een medicijn te produceren. Ik vond al snel iets, maar veel te goedkoop. Zij zou denken dat ik gewoon vitaminen heb gekocht en in een zelf in elkaar geknutseld doosje heb gestoken. Gelukkig ontdekte ik niet veel later het peperdure geneesmiddel Keitilop.’

Opgelost denk je dan. ‘Zijn vraagprijs is 500.000 euro,’ nuanceert Ellen. ‘Dat kan ik niet zomaar ophoesten. En het wordt niet terugbetaald om duistere redenen. Dus ja, dan heb ik maar een crowdfunding opgestart. Mensen die sms’en naar het nummer 6644 doneren 2 euro.’

Jens steunt Ellen volledig. ‘Ik heb zonet een sms’je gestuurd. Weer 2 euro extra. Ik roep iedereen op hetzelfde te doen: stort geld. Doe het voor mijn vriendin en onze toekomst.’

Vindt hij de prijs van Keitilop gerechtvaardigd? ‘Het denkproces, de productiekosten en de zeldzaamheid van tricheritis in acht genomen, is dit een heel logische prijs. Ik zou het bijzonder spijtig vinden mocht Ellen het medicijn niet kunnen betalen en dus niet verlost raken van haar denkbeeldige ziekte, maar zo werkt het spel van vraag en aanbod nu eenmaal.’

‘Ook de farmasector heeft al interesse getoond.’ In zijn geneesmiddel? ‘Nee, in mijn skills om mensen een onbestaande ziekte op maat aan te praten.’