Wesley eet vlees omdat hij Greta Thunberg haat

door The Vremde Mirror

Wesley (47) uit Zuienkerke is gestopt met het matigen van zijn vleesconsumptie sinds hij gisteravond Greta Thunberg in Het Journaal zag. ‘Het gaat om het principe,’ meldt hij.

‘Normaal gezien eet ik nooit meer dan drie keer per dag vlees,’ doet Wesley zijn relaas. ‘Door Greta Thunberg ben ik de hele dag door vlees beginnen te eten. En let op, ik kan perfect op drie maaltijden per dag na zonder vlees. Het heeft alles te maken met het feit dat een 16-jarige mij niet moet komen vertellen wat de wetenschap zegt. En wat goed is en wat niet. Straks is dierenleed verboden. Kun je je dat voorstellen?’

Filosoof Maarten Boudry begrijpt Wesley maar al te goed. ‘Het was beter geweest mocht Thunberg zeggen dat de technologische vooruitgang alles wel zou oplossen en we in afwachting kunnen blijven consumeren zoals altijd. Wachten en ongestoord voortdoen, dat heeft ons al ver gebracht.’

‘Wesley zou dan in elk geval nog maar drie keer per dag vlees eten, in plaats van uit rebellie hele koeien te vreten. Je kunt dus gerust stellen dat de klimaatverandering de schuld is van Greta Thunberg. Jammer om te moeten zeggen, want ik zit zo in met de klimaatbeweging.’

‘Het gaat inderdaad om het principe,’bevestigt Wesley. ‘Het is een daad van burgerlijke ongehoorzaamheid. Door plots meer vlees te eten, wil ik aantonen dat haar boodschap contraproductief is. Hopelijk leert ze hieruit. Maar goed, wie hangt er op haar leeftijd nooit de dramaqueen uit?’