Oppositie maakt plaats voor militairen in Vlaams Parlement: ‘Voor de veiligheid’

door The Vremde Mirror

Vlaams Parlementsvoorzitter Liesbeth Homans (N-VA) heeft haar les wel geleerd. ‘Voor hetzelfde geld was dat telefoontje wel een bommelding. Daarom dat de oppositie in het Vlaams Parlement plaats zal maken voor flink bewapende Duitse militairen. Dat is in het belang van ieders veiligheid.’

Homans spreekt van een win-winsituatie: ‘De leden van de oppositie lopen geen gevaar meer en de meerderheid geniet extra bescherming. Wie kan hier wat op tegen hebben?’

Dat het uiteindelijk niet om een bommelding blijkt te gaan, vindt ze geen reden om niet in te grijpen. ‘Hij wist het Vlaams Parlement al telefonisch te bereiken. Dan ben je nog maar één kleine stap verwijderd van een biecht dat er een bom onder mijn stoel ligt. Oké, het was nu geen bommelding, een volgende keer is het hoe dan ook prijs.’

‘Wil ik daar nog aan toevoegen: we kunnen ook niet uitsluiten dat de man zich versprak en helemaal de kluts kwijt om inlichtingen vroeg. Of dat hij de intentie had om een bommelding te doen, maar dat de snoodaard zich op het laatste nippertje bedacht.’

Vanuit de oppositie nog geen reactie, ongetwijfeld door het tijdsverschil met Mexico, dus we kunnen onmogelijk zeggen of die vindt dat ze monddood wordt gemaakt.