13 redenen om je niets van het lot van de Koerden aan te trekken

door The Vremde Mirror

Er schijnt wat aan de hand in het noorden van Syrië. En het is complex. Maar voor de Koerdische burgers ziet het er niet te best uit. Zo ver bent u. Goed, u heeft ook uw leven en problemen. Moet u zich echt het lot van deze mensen aantrekken? Natuurlijk niet. 13 redenen waarom u dat niet hoeft.

© Wikimedia Commons

Nostalgie.

1. Je hebt geen economische belangen in de regio.

2. Er zijn al mensen genoeg.

3. Je wacht op het allesomvattende opiniestuk van Maarten Boudry dat je in comateuze toestand ook kunt fabriceren, maar je wacht toch beleefdheidshalve. (spoiler: Trump doet het fantastisch) (in het opiniestuk)

4. Eindelijk in Het Journaal eens avontuurlijke beelden van plaatsen waar je nooit komt in plaats van die Anuna De Wever.

5. Zij hebben ook niet aan je gedacht toen je aan het Centraal Station van Antwerpen werd aangesproken door een fondsenwerver die geld inzamelde om hulpgoederen naar Syrië te sturen.

6. Je was ook nog eens gehaast.

7. En Jemen dan? Noord-Kivu? Zuid-Lubbeek?

8. Er hebben Koerden gevochten in de Tweede Wereldoorlog, zij het wel aan de kant van de geallieerden.

9. Je benut die hilarische faceswap met je favoriete nazi als bureauachtergrond.

10. Het is goed voor de economie: extra jobs in westerse wapenfabrieken, ex-studenten Taal- en Letterkunde die als oorlogsjournalist aan de slag kunnen en zo ook officieel arbeidsongeschikt raken en de Syrische immobiliënsector die aldus De Tijd kansen biedt voor investeerders.

11. Beter dood dan lieve tedere sensuele woordjes die je worden ingefluisterd door Theo Francken.

12. Je roept als vurige verdediger van de joods-christelijke traditie wel Verlichting elke keer als je iemand met een hoofddoek ziet op een wintermarkt. Jij zegt kerstmarkt, dat zeg jij. Stiekem droom je wel van zo’n lekker rechtlijnige Erdoganstaat waar wie iets fout doet gewoon wordt bestraft en wie niets fouts doet ook. Jammer dat Erdogan moslim is, dus dat gaat niet. Pruillipje.

13. Je bent cynischer dan oorlog.