Catalanen steken N-VA-politici hart onder de riem

door The Vremde Mirror

Duizenden Catalanen zijn gisteren opnieuw op straat gekomen om hun steun te betuigen voor de N-VA-politici die hun leven op het spel zetten voor een onafhankelijk Catalonië omdat er geen hond zo idioot is in te stemmen met een onafhankelijk Vlaanderen.

Mensen komen in Catalonië op straat om het droevige lot van N-VA-politici aan te klagen.

Juan (33) betoogde mee. ‘Het is vreselijk om te zien hoe N-VA-politici zichzelf kwellen. Met de extreem-rechtse Catalanenhaters van Vox in een Europese fractie zetelen en blind van liefde een onafhankelijk Catalonië bepleiten. De inmenging van de Europese Unie in nationale kwesties hekelen en de Europese Unie aanvallen omdat die zich niet moeit met een nationale kwestie. Ik denk dat de mensheid onvoldoende beseft hoe zwaar het is om N-VA-politicus te zijn.’

Ook Inez (50) ziet in N-VA-politici martelaars. ‘Echt bewonderenswaardig, hoopvol en inspirerend hoe zij al deze vernederingen dragen: een ongewenste vraag krijgen in De Afspraak enzovoort enzovoort.’

Oriol Junqueras (13 jaar cel) steunt de N-VA-politici. ‘Waar blijven ze de moed en de kracht halen, hun onafwendbare tragische lot ten spijt? Wat zou ik hen willen verlossen uit hun nutteloze lijden! In afwachting van dat moment probeer ik even dapper te zijn.’

Desalniettemin verplicht het Vlaamse regeerakkoord Brugge niet om een standbeeld van Peter De Roover en Assita Kanko op haar Grote Markt te plaatsen.