39 doden! ‘Hoe? Waar? Terrorisme zeker?’ In een vrachtwagencontainer. ‘Hé, laat me eens gerust zeg.’

door The Vremde Mirror

In een vrachtwagencontainer in Essex zijn 39 levenloze lichamen teruggevonden. Velen vragen zich af hoe ze dit voorval, dit kwestietje, dit achjaatje – want wat is het anders? – zo effectief mogelijk kunnen negeren. Laten we een handje helpen.

– 39 doden in Essex, Groot-Brittannië!

– Niet weer! Hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen? Wat erg. Vreselijk. Hier bestaan geen woorden voor. Waar gaat het met de wereld naartoe? Een schande is het dat dit kan gebeuren en we toekijken alsof er niets aan de hand is. Alsof we hier gewoon mee te leven hebben. Nog altijd geen extra journaal. Zie, zo snel wennen we hieraan. We mogen hier nooit aan wennen. Nooit. Straks mijn Facebookprofielfoto aanpassen. #jesuisessex Hebben ze de daders eigenlijk al gevat?

– De slachtoffers zijn in een vrachtwagencontainer dood aangetroffen. De vrachtwagen kwam uit Zeebrugge.

– Hé, laat me eens gerust zeg. Als we al wakker moeten liggen van zulke dingen. Pfffff. We moeten nog leven ook.