Politici die ineens op hun woorden zouden moeten letten grootste slachtoffers brand asielcentrum

door The Vremde Mirror

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving vallen er bij de brand in het asielcentrum van Bilzen meerdere slachtoffers te betreuren. Volgens de brandweer gaat het over tientallen, mogelijk honderden politici die zich op sociale media plots moeten verantwoorden voor de haat en leugens die ze verspreiden. De internationale gemeenschap heeft al miljoenen zakdoekjes richting Vlaanderen verscheept.

‘Het is oneerlijk hoe ik behandeld word,’ zegt Tom Van Grieken, voorzitter van Vlaams Belang. ‘Het is niet omdat ik mensen op basis van hun geloof, huidskleur, lijfgeur of schedelgrootte als minderwaardige schepsels zie die het sterke Vlaamse ras bezoedelen en mijn honderdduizenden volgers op sociale media ophits met haatspraak dat ik op ook maar één wijze verantwoordelijkheid draag voor een brand in een asielcentrum dat er toch nooit had mogen staan, dus probleem opgelost.’

Ander slachtoffer Theo Francken (N-VA) vult aan: ‘En het is niet omdat ik constant de kwetsbaarsten viseer, dat ik zelf geen emoties heb. Geen hart. Geen innerlijk leven. Misschien heb ik het er wel heel moeilijk mee dat een asielcentrum in de fik vliegt. Daar staan mensen niet bij stil. Ik wil nog waarschuwen dat we zo evolueren naar een kille en onverdraagzame samenleving.’

Of ze hun discours vanaf nu gaan aanpassen? ‘Nee, dat is capituleren voor het fatsoen, de waardigheid van ieder mens en de antifascisten. Dat is niet wat de Vlaming wil,’ melden Van Grieken en Francken in koor.

Tot slot laten we slachtoffer Hendrik Bogaert (CD&V) aan het woord. Nee, dat is te veel eer voor de man.