Koning schakelt juf Annie in voor regeringsvorming

door The Vremde Mirror

De koning heeft juf Annie van basisschool Het Kikkererwtje uit Oostrozebeke benoemd tot informateur. Verwacht wordt dat er morgen een nieuwe regering is.

© Wikimedia Commons

Juf Annie was in de koffiekamer net een vuile roddel aan het verspreiden over de mama van Yassin uit 2B toen de koning haar contacteerde. ‘Ik zei, Filip nu niet. Het is straks toets. Maar omdat hij aandrong, ben ik na school vrijwel meteen naar Laken gereden.’

Politicoloog Carl Devos vindt de keuze voor juf Annie logisch. ‘Nadat als ik me het goed herinner Mark Eyskens uit zijn graf werd gelicht, Johan Vande Lanotte alle tijd kreeg om te mislukken en de halve vaderlandse politiek zich in stilte mocht bezighouden, is het nu aan juf Annie uit het tweede leerjaar in basisschool Het Kikkererwtje uit Oostrozebeke. Dat ga ik ook in mijn column schrijven volgende week. Let maar op.’

Een kleuterjuf was volgens politiek journalist Ivan De Vadder logischer geweest. ‘Het is belangrijk dat de koning iemand aanduidt die in het hoofd van de politici kan kruipen om hun onderlinge afkeer weg te nemen. Maar juf Annie boezemt wel ontzag in. Niemand wil met een volgekakte broek in de hoek staan. De koning gokt zo een snelle doorbraak te forceren.’

Dat kan weleens kloppen. Het grootste struikelblok lijkt te zijn wie het toegeeflijkst mag zijn. Bart De Wever kondigde onmiddellijk aan heel veel water bij de wijn te zullen doen. Hierna volgde spoedig een bericht van Paul Magnette die nog meer water bij de wijn wil doen.

Op Twitter reageerde Theo Francken dat N-VA het meeste water bij de wijn zal doen. ‘Je kunt perfect zonder ons een regering vormen, dus het is logisch dat we niet te hoog van de toren blazen.’