3 voorspellingen over de voorspellingen voor 2020

door The Vremde Mirror

Rond de jaarwisseling laten kranten, tijdschriften en andere wichelroedelopers visionaire toekomstblikken op u los. Maar wat zullen al deze voorspellingen te betekenen hebben? Wij doen drie voorspellingen.

© Wikimedia Commons

1. Geen van deze voorspellingen komt uit.

Het staat in de sterren geschreven dat het eigenlijk niet te doen is om de accuraatheid van de voorspelling, maar om het opwindende vooruitzicht. Er staat wat te gebeuren! Er staat wat te veranderen! De opgevoerde deskundige komt heel deskundig over, aangezien hij (wees maar zeker hij) dingen ziet die geen ander ziet en nooit zal zien – maar dat hoeft niemand te weten.

Voorspelling: over een jaar herinnert er zich niemand deze voorspellingen nog en wordt de expert uit respect voor het feit dat hij zich niet te beroerd voelt onbetrouwbaarder te zijn dan tarotkaarten opnieuw opgevoerd. En aardig meegenomen: de krant raakt lekker snel gevuld.

Dieper liggende betekenis: de voorspellingen confronteren ons met de nietigheid van de mens, met zijn overmoed en met zijn voorgewende gave het spectrum in alle dimensies te beheersen. Dus niet boos worden. Carl Devos is niet de dader, hij is het slachtoffer van zijn eigen menselijkheid.

2. Al deze voorspellingen komen uit.

Het staat in de sterren geschreven dat al de voorspellingen uitkomen. Analisten zijn geen handlezers.

3. De voorspellingen spreken elkaar tegen.

Het staat in de sterren geschreven dat de diverse stemmen tot verschillende conclusies komen. Vele opties blijven bijgevolg open. Iemand krijgt gelijk en iemand ongelijk (1). Iedereen krijgt ongelijk (2). Iedereen brult gelijk te hebben (3). Kans op regen en op de deklat (4). Wiens voorspelling klopt? Niemand die het kan zeggen. Geduldig afwachten dus hoe het jaar verloopt.