Geen karikaturen van antisemieten op Aalst Carnaval

door The Vremde Mirror

John (44) wilde verkleed als antisemiet naar Aalst Carnaval. Niet naar de zin van Aalsts burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) die alle karikaturen van antisemieten weert op Aalst Carnaval. ‘Aalst Carnaval moet een veilige haven zijn voor antisemieten.’

Dendermondenaar John wilde verkleed als antisemiet naar Aalst Carnaval gaan door zich in een ajuinenpak te murwen. ‘Aalst is een buitenbeentje. Hier wordt er nog gelachen met alles zonder dat het op enige manier grappig is.’

Aalsts burgemeester D’Haese pikt dit niet. ‘Dit is een regelrechte provocatie die het hart van alle Aalstenaars doorboort. Een vreemde komt ons uitlachen op ons eigen feest. Veel Aalstenaars zouden zich beledigd voelen. Dat kan niet de bedoeling zijn van dit fijne volksfeest. We mogen met alles lachen op Aalst Carnaval, ja, maar Aalst Carnaval is te kostbaar om te laten bezoedelen door een onverlaat die ons in een kwaad daglicht wil stellen.’

D’Haese is werkelijk furieus: ‘Met Aalstenaars lachen is het gemakkelijkste wat er is. Schop naar boven, in plaats van naar onderen als je kunt en durft. Aalst Carnaval is een veilige haven voor antisemieten. En van die traditie blijven ze af.’

Toch geeft John niet op. ‘Ik heb nog wel een paar subtielere ideetjes in verband met een praalwagen.’