Toon (34) vindt op Twitter Aalst Carnaval marginaal en op Facebook Joden lange tenen hebben

door The Vremde Mirror

Toon (34) neemt geen onvoorwaardelijke positie in als het over Aalst Carnaval gaat. ‘Het is een complex debat waarbij de context doorslaggevend is. Daarom ben ik op Facebook voor Aalst Carnaval en op Twitter tegen.’

‘Antisemitisme is een kwalijk spook dat al eeuwen door Europa waart en in Aalst weer een gezicht heeft gekregen,’ schrijft Toon op Twitter. ‘Het gebruik van de stereotiepe kenmerken zoals de pijpenkrullen, haakneuzen en volle zakken geld is de geschiedenis indachtig nooit onschuldig. En dat heet dan een gezellig volksfeest. Hoe achterlijk kun je zijn?’

Op Facebook klinkt Toon anders: ‘Wat mogen we nog wel??!!?? Als een nagemaakte Jodenster al stigmatiserend is? Pfff. We lachen met iedereen en zeker met al wie lange tenen heeft. Daar is Aalst Carnaval bekend voor. Lang leve Aalst Carnaval.’

‘De waarheid ligt zoals steeds ergens in het midden,’ motiveert Toon zijn keuze. ‘Als je niet snapt dat context allesbepalend is, kan ik je niet helpen.’

Wat Toon op LinkedIn gaat doen, weet hij nog niet. ‘Ik denk eraan om me voor te doen als rijke Jood met veel geld en dubieuze connecties. En wie weet vind ik zo wel die vet betaalde droomjob waarbij ik regeringsmandatarissen in Europa en de VS naar de tering manipuleer.’