‘Corona, de Musical’ zonder publiek

door The Vremde Mirror

Studio 100 flikt het weer. 170.000 mensen hebben deze week al een ticket gekocht voor Corona, de Musical. Een bijzonderheid: de musical vindt achter gesloten deuren plaats.

Hans Bourlon van Studio 100 legt uit: ‘Het coronavirus is een actueel thema en zetten we daar het woord ‘musical’ achter hebben we een commercieel succes.’

‘We willen onszelf als Studio 100 blijven vernieuwen. De succesrecepten van vandaag zijn niet de succesrecepten van morgen. Vandaar het idee om sterk op totaalbeleving in te zetten en het publiek deel te laten uitmaken van de voorstelling.’

‘Hoe dat praktisch gaat? Corona, de Musical vindt plaats zonder publiek. De mensen betalen een ticket, maar krijgen daags voor de voorstelling te horen dat de musical niet doorgaat vanwege het coronavirus en het besmettingsgevaar.’

‘Mensen willen iets meemaken wanneer ze ergens een ticket voor kopen, Zoals nu voor een musical die ze niet kunnen zien, maar waar ze wel actief aan deelnemen,’ verklaart Bourlon het succes.

‘Het publiek is de grote winnaar,’ besluit Bourlon. ‘Mensen kunnen op het moment van de voorstelling wat anders doen dan toekijken hoe Jelle Cleymans twee keer kucht en zijn nakende dood begint te bezingen. Toch zijn de tickets niet duurder dan anders. Toch niet veel.’