Bezorgde man bezoekt schoonouders 3x per dag

door The Vremde Mirror

Sinds België in de greep is van het coronavirus bezoekt Alain (51) driemaal per dag zijn schoonouders: ‘Het zekere voor het onzekere nemen.’

Alain komt net van een concert wanneer hij nog binnenspringt bij zijn schoonouders. ‘Ze zijn allebei net tachtig. En zijn bang om buiten te komen. Ik wil niet dat ze creperen in isolement of gewoon maar iets tekortkomen in deze warrige tijden. Knap of niet. Het is een kleine moeite om even te kijken hoe het met hen gaat.’

Nochtans leefden Alain en zijn schoonouders tot voor kort in onmin. ‘Zand erover,’ zegt Alain stellig. ‘Dit gaat over leven en dood. Wat voor mens zou ik zijn mocht ik nu mijn schoonouders in de steek laten?’

‘Heel lief van onze Alain dat hij zo solidair is met ons,’ zegt Alains schoonmama. ‘Vorig jaar hebben we hem exact nul keer gezien, dat is waar. We hadden een beetje ruzie, maar als het erop aankomt is hij heel bekommerd over ons. We mogen gezegend zijn met zo’n schoonzoon die tussen al zijn sociale activiteiten tijd maakt voor ons.’

‘Ach,’ knikt Alain verlegen. ‘Ik ga door. Nog een vette smakkerd. En niet te dicht bij schoonpa liggen deze nacht hé. Ik wil niet dat jij dezelfde droge hoest krijgt.’