Namaaktoiletpapier ontdekt in lading cocaïne

door The Vremde Mirror

In de Haven van Antwerpen heeft de politie een palet toiletpapier uit een lading cocaïne gevist, goed voor een straatwaarde van €2.000.000. Na empirisch onderzoek bleek al het toiletpapier nep te zijn.

© Wikimedia Commons

De Antwerpse politie meldt niet zonder trots in een perscommuniqué de vangst. ‘Coke is vaak een dekmantel voor wapens en we waren dus daarnaar op zoek. Dat we op een berg ongebruikt toiletpapier zouden stuiten, hadden we nooit durven dromen.’

‘De uitzonderlijke vondst is dus veeleer toeval,’ geeft de Antwerpse politie toe. ‘Het echte werk moest dan nog wel beginnen. Het toiletpapier uit de vracht coke verwijderen zonder het toiletpapier te beschadigen. En onze politiemensen hun ding laten doen. Elke rol toiletpapier testen of die echt is. Hun oordeel was unaniem en ondubbelzinnig: nep.’

‘Het toiletpapier was bedoeld voor de zwarte markt waar toiletpapier van deplorabele kwaliteit wordt verkocht tegen woekerprijzen. En de naïeve consument maar denken de deal van zijn leven te sluiten. Wat er met de rest van het toiletpapier gebeurt? Wanneer we die opnieuw weten te lokaliseren, zal vernietiging volgen.’

De cokevervoerder is na een nachtelijke ondervraging op vrije voeten en zou niets met de wc-papierzwendel te maken hebben.