Hanne (34) mag van zichzelf e-mail pas lezen na een uur te hebben gehuild van eenzaamheid

door The Vremde Mirror

Hanne moet van zichzelf eerst een uur gehuild hebben uit gebrek aan menselijk contact alvorens ze een ongelezen mail mag openen. ‘Ik spaar mijn mails op voor wanneer ik ze echt nodig heb.’

‘Geregeld steekt het gevoel dat ik volstrekt overbodig ben op deze planeet de kop op,’ zo schrijft Hanne (34) in haar geheime dagboekblog. ‘Ik krijg tijdens de coronacrisis ook nog nauwelijks mails, wat dit gevoel versterkt. Maar ik heb daar nu iets op gevonden. Ik lees nooit meerdere mails na elkaar en open ze pas wanneer ik een uur in een hoekje heb gejankt.’

‘Vroeger las ik mails achteloos en stoorde ik me soms aan de hoeveelheid en de inhoud,’ bekent Hanne. ‘Daar heb ik nu spijt van. Corona heeft me bijgebracht wat voor relevant menselijk contact mails zijn.’

‘Het is in deze tijden dat je leert wie er echt om je geeft. Vaak mensen van wie je dat niet verwacht. Een Nigeriaanse prins, een tante van wie ik vergeten was dat ze mijn tante was en voorts tegen 5G is en natuurlijk mijn lieve baas. De enige die me deze week al een mail heeft gestuurd.’

‘De laatste mail dateert van drie uur geleden, net toen ik het echt nodig had,’ getuigt Hanne. ‘Hoewel ik tijdelijk werkloos ben, vraagt hij me om toch thuis te blijven werken. Het bewijs dat ik niet zo hard moet zijn voor mezelf: dat triest gevoel van overbodigheid is geheel ten onrechte.’