Dertiger krijgt boete om aan kruis te hangen

door The Vremde Mirror

De jonge dertiger die vrijdag aan een kruis hing om te genieten van de zon, mocht daar niet hangen en is beboet. Aan een kruis hangen druist in tegen de coronaregels.

Aan een kruis hangen toestaan of streng handhaven? Het is een dilemma waar de politie mee worstelde en minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) verschafte snel duidelijkheid. ‘Het is geen vakantie. Aan een kruis hangen om te genieten van het landschap en het zonnetje kan niet de bedoeling zijn. Alleen voor ouderen of zwangere vrouwen zijn de regels soepeler.’

‘Extra bezwarend element: aan het kruis van deze dertiger troepten twintigers samen die daar in huilen uitbarstten. Kijk, deze lockdown is voor iedereen zwaar. Maar treuren doe je net als iedereen alleen op je eigen kamertje.’

‘Omdat de dertiger geen gehoor gaf aan het bevel zijn kruis te verlaten, kreeg hij een boete die hij nog moet betalen. Dankzij het doortastende optreden van de politie moet de dertiger in de nacht van vrijdag op zaterdag van zijn kruis zijn nedergedaald, maar is zelf niet meer gezien zodoende we niet weten om wie het gaat.’

Inmiddels is het zondagochtend. De vrienden van de dertiger hopen dat hij vandaag een teken van leven geeft.