Tobias gaat 2 weken op vakantie naar tuincentrum

door The Vremde Mirror

Tobias heeft geen eigen tuin en vertrekt morgen daarom twee weken op vakantie naar een tuincentrum. ‘Lekker mijn zinnen verzetten tussen het groen. Het zal me goed doen.’

© Wikimedia Commons

Tobias (34) is al tien minuutjes bezig met de planning van een vakantie naar het eerste tuincentrum dat hem te binnen schiet. ‘Ik woon in hartje Antwerpen, dus toen ik hoorde dat de tuincentra open zouden gaan, was ik natuurlijk bijzonder opgelucht. Toch nog op vakantie kunnen gaan dit jaar.’

‘Ik heb het echt nodig,’ aldus Tobias. ‘Kuieren tussen het hondenvoer en de vleesetende planten. De orchideeën en de kamerplanten. Ik weet wat je gaat zeggen. Thuis heb ik ook zielige kamerplanten staan, maar het is veel gezelliger om met mensen samen te troepen op dezelfde plaats en samen de middelmatigheid en de volstrekte doelloosheid van ons bestaan te vieren dan alleen in je krappe keuken.’

Volgens sommigen is de opening van tuincentra nu geen prioriteit. Tobias weerlegt die kritiek. ‘De mensen met een eigen tuin hebben makkelijk praten. Zij kunnen op vakantie door thuis te blijven. De tuincentra openen is essentieel. Zo kunnen de mensen zonder tuin ook op vakantie. Ik ben blij dat er ook eens aan de bewoners van piepkleine flatjes wordt gedacht.’