Man wil snelle terugkeer naar business as usual zodat er snel een nieuwe crisis is waarin hij kan onthaasten

door The Vremde Mirror

Voor David (32) heeft de lockdown wel lang genoeg geduurd. ‘Hoe sneller we naar een business as usual terugkeren, hoe sneller we in een nieuwe crisis belanden waarin er tijd is om te ontstressen.’

‘Het is van groot belang om zo snel mogelijk naar business as usual te gaan,’ benadrukt David. ‘We mogen niet de fout maken lessen te trekken uit de coronacrisis. Een virus tot op heden onbekend, een natuurramp, een verrassing waarvoor wetenschappers al jaren blijken te waarschuwen: hoe sneller er zich een nieuwe crisis aandient, hoe sneller we kunnen onthaasten.’

David haalt fors uit naar de onbezonnen figuren die van de coronacrisis gebruik willen maken om de systeemfouten uit onze economie te halen. ‘Onverantwoord. Ik smeek: doe dit niet. Doe je het wel, vertraag je voor onbepaalde duur de volgende allesomvattende crisis waarin niets zeker is. En waar staan we dan?’

‘De ratrace van elke dag maakt het onmogelijk om stil te staan bij wat er werkelijk toe doet. Daarom dat zo snel mogelijk terugkeren naar business as usual van levensbelang is. Hoe trouwer we ons leven wijden aan productie en consumptie, hoe sneller we worden beloond met een nieuwe crisis die ons de tijd gunt om te genieten van de natuur, gezond te koken en aandacht te schenken aan vrienden en familie. Samen kunnen we veel.’

‘Ik kijk al uit naar de volgende coronacrisis. Even wat minder, even niet moeten. Tijd nemen in plaats van je door de tijd te laten wurgen. Jezelf gek verklaren dit niet eerder te hebben gedaan. Maar, zo waarschuwt David, dat kan alleen als we allemaal er alles aan blijven doen om economische groei boven alles te plaatsen.’