Hoofdredacteur The Vremde Mirror voorwaardelijk vrij na uit de hand gelopen laboratorisch experiment

door The Vremde Mirror

Hoofdredacteur van The Vremde Mirror Hervé von Kwakkelstein is na meer dan een jaar gevangenschap vrijgelaten onder voorwaarden. Het zag ernaar uit dat hij nog jaren in de cel zou zitten, wat veranderde toen zijn advocaat vorige week opwierp dat zijn cliënt in een verleden lid was van Reuzegom.

De feiten hoeven eigenlijk niet meer te worden herhaald. Von Kwakkelstein bouwde in zijn laboratorium in opdracht van Bill Gates een biologisch wapen dat zich via 5G het makkelijkst verspreidt. Tot daar geen probleem. Echter, hij leefde hierbij de rigoureus gecontroleerde Vlaamse milieunormen niet na door kankerverwekkende chemicaliën te gebruiken bij het productieproces. De rest van de geschiedenis kent u.

Onze redactie kon Von Kwakkelstein dankzij haar netwerk vangen voor een exclusieve reactie. ‘Er verschijnt veel onzin over het biologisch wapen. Ik heb de standaarden gehanteerd die multinationals ook hanteren. Dat zegt toch genoeg? Zij gaan om wat economisch rendement het milieu heus niet vervuilen met manifeste gezondheidsschade tot gevolg. Hoe absurd kun je het verzinnen? Maar ja, complotdenkers zullen er altijd zijn.’

Eerder deze week raakte al bekend dat drie redacteurs van The Vremde Mirror bijna gelijktijdig ontwaakten uit een langdurig coma na een smaakvergiftiging ten gevolge van acuut contact met Gert Late Night en een tweet van Siegfried Bracke in hetzelfde leven.

Of The Vremde Mirror een comeback maakt, is een raadsel. Von Kwakkelstein predikt na het woelige jaar realisme: ‘Ik besef dat mijn geloofwaardigheid een stevige deuk heeft gekregen, maar zeg nooit nooit. Al denk ik niet dat er op The Vremde Mirror snel een stuk zal verschijnen.’