Vlaams Belang: ‘Geef voortvluchtige gewapende militairen anoniem een vaccin’

door The Vremde Mirror

Vlaams Belang slaat alarm. De vaccinatiegraad onder voortvluchtige gewapende militairen is volgens de partij erg laag. Voorzitter Tom Van Grieken stelt daarom voor om voortvluchtige gewapende militairen de kans te geven zich anoniem te laten vaccineren.

Van Grieken heeft begrip voor de voortvluchtige gewapende militairen die zich niet laten vaccineren. ‘Ik zou in hun situatie ook aarzelen. Rustig met een raketwerper een vaccinatiecentrum binnenstrompelen, zit er in het Vlaanderen van vandaag nog altijd niet in. Er zullen altijd mensen zijn die denken de politie te moeten bellen en die heibel wil je niet. Vooroordelen maken mensenlevens kapot, zoals zo vaak.’

‘Wie zich spontaan aanmeldt bij een vaccinatiecentrum en aanduidt een voortvluchtige gewapende militair te zijn, moet onmiddellijk een vaccin kunnen krijgen zonder zich te laten registreren,’ aldus Van Grieken. ‘Een belangrijke vereiste is wel dat je gewapend bent. Je kunt ook altijd worden gevraagd een schietoefening te doen. Kwestie van misbruik geen kans te geven.’

Criticasters vinden dat een bepaalde bevolkingsgroep wordt voorgetrokken. Van Grieken bijt van zich af. ‘Is het dan beter dat voortvluchtige gewapende militairen niet worden gevaccineerd? Moeilijk bereikbare groepen moet je extra kansen geven en laten voelen dat ze erbij horen. Alleen zo bouwen we aan een warme en inclusieve samenleving.’