Messi neemt FC Barcelona mee naar PSG

door The Vremde Mirror

De kogel is eindelijk door de kerk. De Argentijnse voetbalvedette Lionel Messi verlaat FC Barcelona voor PSG. Klein detail: in het kielzog van Messi trekt FC Barcelona mee naar Parijs.

(c) Wikimedia Commons

Via een persmededeling laat de Franse geldclub PSG weten blij te zijn met de komst van Messi. ‘Leo is een uitstekend marketingproduct en ook een degelijke voetballer. We hebben dus wel wat over om hem aan onze club te binden.’

Messi komt niet alleen. ‘We willen er alles aan doen om Leo zich onmiddellijk thuis te laten voelen. Messi zonder FC Barcelona of Messi met FC Barcelona: voor ons budget maakt het nauwelijks verschil. Elke partij wint dus bij de deal.’

Concreet wil dat zeggen dat de spelers, de staf en de schulden van FC Barcelona en het voetbalstadion Camp Nou verhuizen naar Parijs. In welke competitie PSG volgend geldseizoen uitkomt, is nog onduidelijk. De logica zegt Frankrijk of Spanje, al wordt het volgens insiders wellicht Panama.

Messi liet in een korte reactie weten te kiezen voor PSG vanwege het sportieve project. ‘Ik was wat bang om na al die jaren in Barcelona moeilijkheden te hebben om me aan te passen in Parijs. Maar ik moet zeggen: het valt reuze mee. Het lijkt hier FC Barcelona wel.’