Red Lions inspireren: ‘Het is niet omdat je een rijkeluiszoontje bent dat je niets kunt’

door The Vremde Mirror

Wat een sprookje. De Belgische hockeyploeg heeft goud veroverd op de Olympische Spelen na een nagelbijter. Een prachtige inspiratiebron voor duizenden rijkeluiszoontjes die niet weten wat met hun leven gedaan.

(c) Wikimedia Commons

Florent-Alexandre (17) is een van de duizenden jongeren met een rijke papa die opkijkt naar de hockeysuccessen. ‘De Red Lions bewijzen dat ook rijkeluiszoontjes uit Sint-Genesius-Rode of Brasschaat iets kunnen.’

‘Mijn leven lag in mijn hoofd al vast. Afstuderen aan een prestigieuze Amerikaanse universiteit om daarna elke dag van mijn leven in een limo te rijden naar een financiële instelling waar ik een misbare hoge functie bekleed waarmee ik op exclusieve gala’s niettemin koketteer. Het hockey kan ons, rijkeluiszoontjes, op het rechte pad houden.’

Cornet-Henri (50) is een trainer bij een eersteklasser in het hockey. ‘Wij zijn meer dan een hockeyploeg. Wij zijn een sociaal project. Wij willen steenrijke rijkeluiskinderen de kans geven om met elkaar in contact te komen, we zorgen ervoor dat ze iets te doen hebben in hun leven en we helpen hen om hun fortuin te besteden, te investeren en op te souperen.’

‘Er wordt weleens lacherig gedaan over hockey,’ weet Cornet-Henri. ‘Maar dat deert me niet. Ik ben zo dankbaar wanneer een speler naar me toekomt en zegt: zonder jou was ik nu padel aan het spelen met gouden rackets.’