Magda mist interviews met gestrande treinreizigers door stevige avondspits

door The Vremde Mirror

Ook dat nog. Alsof de spoorstaking alleen niet genoeg is, kwam Magda (56) door een uitzonderlijke avondspits pas tijdens de halve minuut buitenlands nieuws in het Journaal van 19 uur thuis. ‘Hoe kom ik nu ooit te weten hoe gestrande treinreizigers zich bij de staking voelen?’

file6

‘Een glaasje witte wijn, een plank kaasblokjes en gestrande treinreizigers die worden geïnterviewd. Qualitytime.’

Het was Magda gisteravond helaas niet gegund. ‘Je wilt toch altijd weten welke plannen in het water vallen, hoe de mensen zich daarbij voelen en aan wie ze de groetjes willen doen. Hopen ze op tijd thuis te komen of mag het gerust na middernacht zijn? Zijn ze deze chaos beu of kijken ze reikhalzend uit naar een volgende stakingsdag? Kunnen de reizigers in de trein die wel rijdt zitten of moeten ze rechtstaan? Ik moet het nu maar raden.’

Magda ziet één grote schuldige. ‘De vakbonden. Staakten zij niet, was ik op tijd thuis en miste ik niets.’

Of ze nu op zoek gaat naar interviews met mensen die later thuiskomen dan voorzien, getroffen door een uitzonderlijke avondspits, wil ze niet gezegd hebben. ‘Dat is toch niet hetzelfde. En waar vind je ze ook?’