Niet zo bijzondere vrouw klikte op clickbaitartikel en wat er toen gebeurde zal je verbazen

door The Vremde Mirror

Er gebeurde niet zo heel veel in feite bij nader inzien. Of het u zal verbazen? Dat hangt van individu tot individu af, maar de kans is klein.

Enfin, mogelijk ook wel. U verwacht nu kennelijk een spectaculaire wending, misschien zelfs sensatie hoewel u het zo nooit zult noemen, omdat de titel zulks al suggereert en alleen het tegenovergestelde nog voor verbijstering kan zorgen. In die optiek gaat het de goede richting uit, daar de feiten best alledaags zijn.

Het ging namelijk als volgt: een niet zo bijzondere vrouw uit een voorts onbelangrijk dorp in een weinig voorname streek klikte op een clickbaitartikel van dertien in een dozijn, las twee zinnen van dat bewuste artikel en dacht: oh, er gebeurde niet zo heel veel in feite bij nader inzien. Twee, vijf, vijf en een half en zeven minuten later voltrok hetzelfde fenomeen zich opnieuw.

Ze dacht ook heel veel dingen niet: ‘wie wil er met zulke ongein geassocieerd worden, waar is het zelfrespect in de media gebleven?’, ‘door al die bagger kan ik kwaliteit van walgelijke troep niet meer onderscheiden, al bij al best jammer’, ‘waarom ben ik zo leeghoofdig dat ik op dit soort van onbeduidende dwaasheden blijf klikken?’, ‘het gaat werkelijk nergens over’ en ‘mijn brein verandert in een erwt, help!’.

U bent die niet zo bijzondere vrouw.