Man die Hitlergroet brengt berust: ‘Mensen gaan mij altijd een neonazi of fascist noemen’

door The Vremde Mirror

Wilfried (53) die driemaal per dag de Hitlergroet brengt, berust in zijn lot. ‘Mensen gaan me altijd een neonazi of fascist noemen. Wat kan ik hieraan veranderen?’

Achterlijk en kortzichtig. Wilfried heeft er geen andere woorden voor. ‘Op basis van een groet word ik geridiculiseerd en uitgespuugd. Ziehier de weldenkende en progressieve goegemeente.’

‘De meeste mensen zien in iemand die de Hitlergroet brengt alleen maar een neonazi of een fascist. En ja, geraak dan nog maar eens van die stempel verlost. Het is makkelijker om je mens- en wereldbeeld te baseren op vooroordelen en stereotypes dan je in de mens te verdiepen. Wanneer gaan mensen dit inzien?’ zucht Wilfried.

‘Het kan nochtans anders,’ weet hij. ‘Beoordeel me niet op wat ik doe of zeg, maar op mijn huidskleur en de kleur van mijn ogen. Mijn huid is blank en mijn ogen zijn blauw.’