Nazi moedeloos: ‘Ze zullen altijd iets vinden’

door The Vremde Mirror

Wilfried (53) heeft zich ermee verzoend dat hij een nazi is. ‘Maar mag ik alstublieft met aandrang vragen om mij onbevooroordeeld te behandelen? Ik ben geen jood, moslim of democraat.’

‘Ja, ik ben een nazi. Maar dat neemt niet weg dat ik genuanceerd en kritisch over Hitler denk. Ik ben het helemaal eens met zijn ideeëngoed, maar Mein Kampf was zeker 5 à 10 bladzijden te lang. Ook dat mag gezegd worden.’

‘Niettemin kijken veel mensen anno 2018 me vies aan,’ getuigt Wilfried. ‘Vooral links dan. Maar ja, links mag alles. Breng ik een Hitlergroet? Kwade reacties. Poseer ik met een vlag waarop een swastika prijkt? Trekt men mijn mentale gezondheid in twijfel. Zo op de man wordt het dus gespeeld. Bah, bah, bah. Ze zullen altijd iets vinden. Wie doet er hier nu aan polarisering?’

‘Wat verwacht links dan van een nazi? Dat ik voor linkse zever als gezonde lucht, privacy en gelijkheid ben? Let op, ik ben voor verzoening. Maar het moet van beide kanten komen. Sowieso een moeilijke zaak. Door zich te profileren op mensenrechten voor niet-ariërs verliest links veel van haar geloofwaardigheid.’

‘Met N-VA en Vlaams Belang heb ik betere banden,’ aldus Wilfried. ‘Ze vinden dat ik soms dingen op de spits drijf, al zeggen ze erbij dat links dat ook doet en ze mijn punt begrijpen. Wederzijds respect. Zo kan het dus ook.’