Belgische journalist zet pistool op hoofd Messi en vraagt wie WK wint: dit is het verrassende antwoord

door The Vremde Mirror

Stijn (34) is journalist voor een Belgische krant, vroeg aan Messi wie de wereldtitel pakt, gaf hem een tweede en derde kans en hieronder leest u zijn antwoord.

© Wikimedia Commons

‘Ik ga altijd heel methodisch te werk,’ vertelt Stijn. ‘Ik klamp een bekendheid aan, vraag wie wereldkampioen wordt en bij de minste aarzeling of een verkeerd antoord, zet ik een pistool tegen zijn hoofd en bries ik in zijn oor dat ik nu het correcte antwoord wil horen. Best doeltreffend, zo blijkt.’

‘Pep Guardiola, Rivaldo, Gilbert Bodart, René Vandereycken, Sepp Blatter, Ramzan Kadyrov, Jef Delen, Vladimir Poetin en vele anderen vertrouwden me zo toe dat de Rode Duivels wereldkampioen worden. Dat is toch niet niks.’

En nu ook Lionel Messi. ‘Ik vroeg hem wie het WK wint. Antwoordde hij dat Argentinië ver kan geraken. Ik bewaarde mijn geduld, het is wel Messi. Gaf hem een tweede kans en vroeg wat hij van de Belgen verwacht. Niet zo veel eigenlijk, zei hij.’

‘Messi of niet, dit ging de verkeerde kant uit en dus haalde ik mijn pistool uit mijn jaszak waarna ik vroeg: ‘En nu?’ Dat scheen te helpen, want plots herinnerde hij zich de klasse van het Belgische elftal. Ik vroeg het nog één keer voor de zekerheid, je bent journalist of niet, wie het WK wint. België, riep hij uit. Hij excuseerde zich ook voor zonet. Vond ik wel chic.’

Dan laat Stijn Messi gaan en belt helemaal van slag naar zijn redactie. ‘Messi denkt dat België het WK zal winnen. Messi! Kun je dat geloven?’