Selecties 31 WK-landen vergiftigd

door The Vremde Mirror

Alle spelers van 31 WK-landen zijn de afgelopen dagen met vergiftigingsverschijnselen in het ziekenhuis beland. Alleen de Russische selectie is wonderwel gespaard gebleven.

© Wikimedia Commons

Officieel tast men in het duister uit welke hoek de daders komen. Volgens de Russische president Vladimir Poetin is dit een smerige streek van de laatste oppositieleden die het WK in eigen land willen saboteren.

Het gif zou ongeveer een maand werken waarna de slachtoffers weer de oude zijn. Zeker is dat Saoedi-Arabië voor de openingsmatch tegen Rusland forfait geeft, dat zo meteen drie punten in de schoot krijgt geworpen. ‘Doodzonde,’ vindt ook Poetin, ‘maar het zijn nu eenmaal de regels.’

Uit voorzorg heeft Poetin al zijn opponenten laten verdwijnen. FIFA-voorzitter Gianni Infantino heeft zijn bewondering al uitgesproken voor dit krachtdadige optreden. ‘Er valt het Russische regime niks te verwijten.’