Lokale partij in de kijker: Het Mensenhaatconglomeraat

door The Vremde Mirror

In Kinrooi trekt naar goede gewoonte Het Mensenhaatconglomeraat met steile ambities naar de kiezer. Na zes jaar oppositie wil het Kinrooi weer van de kaart vegen.

In 2012 haalde Het Mensenhaatconglomeraat slechts 15% van de stemmen, ruim een halvering ten opzichte van 2006. Volgens politicoloog Carl Devos overspeelde de partij haar hand door Niels Destadsbader en BLØF simultaan tweets van Rik Torfs te laten declameren die dankzij luidsprekers zes jaar non-stop door de hele gemeente galmden.

‘De mensen haatten ons, dus eigenlijk waren we goed bezig. Toch kiezen we nu voor een andere aanpak,’ meent kersvers lijsttrekster Misia N’Trope. ‘Als vrouw van Malinese afkomst. Om aan te tonen dat we er voor niemand zijn, zonder uitzondering.’

Deze verruimingsactie is volgens Devos nodig. ‘De slogan ‘mensenhaat op mensenmaat’ is opmerkelijk mild en moet een breder kiezerspubliek aanspreken.’

N’Trope zegt dat Het Mensenconglomeraat met zachtere woorden dezelfde waarden en principes huldigt. ‘Onmenselijker, oneerlijker en onleefbaarder. Daar komt het op neer.’

‘Om een voorbeeld uit de praktijk te geven. Wij ijveren voor een luchthaven naast de lagere school. Om werkgelegenheid tegen te gaan gebouwd door Bengalen te uitgebuit om de middenstand te plezieren. De toestellen die er landen en starten vliegen uitsluitend ’s nachts en alleen boven Kinrooi. Zonder passagiers, uiteraard. Een ferme investering. Maar kijk, alleen het allerslechtste is slecht genoeg voor onze kiezer.’